Kje in kako najdemo vsebino za objave?

 

2015-12-09_Kje_najti_vsebino_za_objave.jpg

V podjetjih, ki se primarno ne ukvarjajo s pisanjem in z vsebinami, pogosto težavo predstavlja vprašanje: »Kaj naj objavljamo?«

Kaj objavljati na družbenih omrežjih, na spletnem mestu, na blogu, v različnih publikacijah, v e-novicah ...? »Saj nimamo dovolj novic« je običajen pomislek, a pogosto se izkaže, da to ni čisto res. Bralcem niso zanimive le novice o vašem podjetju, ampak bodo morda z veseljem prebrali tudi druge z vami povezane vsebine. Mimogrede boste lahko ugotovili, da klasične novice podjetja o tem, kdo se je s kom rokoval, bralcev sploh ne zanimajo.

Poglejmo si nekaj idej za objave. Z njihovo pomočjo boste našli pot do svojih lastnih zanimivih objav.

      • Novosti s področja vašega delovanja
        Morda to niso vaše novosti, vendar pa kažejo, da spremljate trende in da je vaše podjetje usmerjeno k razvoju in napredku. Ne bo škodilo, če tako novost objavite.
      • Predstavitev vašega dela
        Svoje delo opravljate dobro in veste, da ga ne more opravljati vsak. Za vami so leta izkušenj in zanimive izkušnje lahko delite z drugimi. Kako se je delo spremenilo od vaših začetkov? Kaj so glavne pridobitve? Kaj so izzivi pri vašem in kako se različni zaposleni spopadajo z njimi? Večina ljudi ne pozna vašega procesa dela in najbolje se boste približali strankam, če jim boste pojasnili, kako jim lahko s svojim delom pomagate.
      • Koristni nasveti
        Kdo lahko daje dobre nasvete, če ne prav vi, ki svoje področje odlično poznate? Strankam ali bodočim strankam lahko svetujete. (Ja, prav tako, kot to počnemo mi v tem zapisu.) Pomislite na svojo stranko in na to, s kakšnimi težavami se srečuje, preden pride do vas. Kaj stranka potrebuje ali kako lahko sama reši kakšen problem? Svetujte jim in morda bo to olajšalo delo tudi vam pri naslednjih interakcijah z njimi.
      • Vprašajte po mnenjih in spodbujajte ocene
        Družbena omrežja so zamišljena za dvosmerno komunikacijo. Podobno kot v živo ni prijetno, če v pogovoru nekdo ves čas govori, je tudi na družbenih omrežjih tako, da je zares prijetno šele v interakciji z drugimi. Spodbujajte vsebinske pogovore. Vprašajte za mnenje. Vprašajte, kaj je vašim bralcem pomembno. Morda jim lahko sugerirate izbiro med možnostjo A ali možnostjo B. Če ste samozavestni in veste, da odlično opravljate svoje delo, spodbudite stranke h komentiranju in oceni vašega dela. Naj povedo, kaj si mislijo. In ne bojte se občasnih kritik. Sprejmite jih kot dobrodošel odziv, zaradi katerega boste vi lahko boljši.
      • Odzivi zadovoljnih strank
        Ste dobili kakšno lepo zahvalo ali pohvalo? Ne glede na to, ali ste jo prejeli po pošti ali prek družbenih omrežij, lahko to postane vaša dragocena vsebina. Pohvalite se! Pokažite, kaj si o vas mislijo stranke! Celo običajno pismo na papirju lahko slikate in objavite na družbenih omrežjih. Pazite le, da v objavi zakrijete osebne podatke avtorja.

 

Ste dobili kakšno dobro idejo za lastno vsebino? Svoje izkušnje zapišite v komentar – veseli bomo vaših mnenj.

  Prenesite svoj izvod Vodiča po učinkovitem vsebinskem marketingu